Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@14:36:53 GMT

بانک مرکزی: دلار سهمیه ای وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۳۹۳۸

بانک مرکزی: دلار سهمیه ای وجود ندارد

بانک مرکزی با اشاره به اینکه دلار سهمیه ای وجود ندارد در رابطه به تخصیص دو هزار یورو در سال به هر کارت ملی توضیح داد. به گزارش پول نیوز، به نقل از اقتصاد نیوز، در بازار ارز فعالان به ارز‌هایی که در قبال ارائه کارت ملی به خریداران تحویل می‌دهند دلار سهمیه‌ای می‌گویند. در واقع سیاستگذار برای رفع نیاز مردم معادل ارزی دو هزار یورو به هر کارت ملی یک بار در سال پرداخت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تامین نیاز به کد ۲۴ است معروف است و بانک مرکزی با هدف تامین نیاز مازاد بر سرفصل‌های ۲۳ گانه در نظر گرفته است.

فروش ارز با قیمت یک درصد بالاتر از بازار متشکل  انجام می‌شود و در روز‌هایی که شکاف قیمت دلار متشکل و بازار آزاد بیشتر می‌شود برای خرید این نوع دلار صف تشکیل می‌شود. برای دریافت این نوع دلار علاوه بر کارت ملی، کارت بانکی نیز باید به نام فرد باشد.

با توجه به محدودیت دریافت یک بار در سال بعضا افرادی با اجاره کارت ملی دیگران اقدام به گرفتن این ارز می‌کنند و مبالغی نیز برای اجاره کارت‌های ملی دریافت می‌شود. روند کار اینگونه است که دلالان، مبلغ لازم برای خرید دلار را در حساب فرد می‌ریزند. سپس فرد دلال و صاحب کارت ملی به صرافی مراجعه می‌نمایند و فرد سهمیه دلار سالانه خود را دریافت می‌کند و دلار را به دلال می‌دهد.

در بازار فعالان به این نوع دلار، دلار سهمیه‌ای می‌گویند، اما بانک مرکزی اعتقاد دارد این واژه یک سوء تفاهم بیشتر نیست و دلار سهمیه‌ای وجود ندارد او در رابطه با این نوع دلار که به کد ۲۴ معروف است و برای سایر مصارف ارزی است توضیح می‌دهد.

بهزاد لامعی کارشناس ارزی بانک مرکزی در گفتگو با اکو ایران تاکید دارد: با توجه به نیاز‌های خردی که در بازار برای درمان، ارز دانشجویی، مسافر و.. وجود دارد سیاست گذار اقدام به احصای این نیاز‌ها در قالب فروش ارز خدماتی کرده است. این نیاز‌ها در شبکه  بانکی در قالب ۵۰ سرفصل تعریف شده و در شبکه صرافی‌ها در قالب ۲۴ سرفصل.  

او با اشاره به اینکه در این سر فصل‌ها تمامی نیاز‌ها برای خرید اسکناس احصا شده به توضیح سر فصل ۲۴ در که در بازار به دلار سهمیه‌ای معروف است صحبت کرده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: دلار دلار آزاد سهمیه دلار اقتصاد درآمد دلار سهمیه ای نوع دلار بانک مرکزی کارت ملی نیاز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۳۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با مثبت خواندن سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان، این اتفاق را یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مهراد عباد» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون سفر «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به ریاض پایتخت عربستان سعودی به منظور حضور در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: مطمئناً به هر اندازه که تعاملات بین المللی ایران با سایر کشور و یا سازمان‌های بین الملل افزایش پیدا کند، به همان اندازه نرخ ارز در بازار غیررسمی کاهش می‌یابد.


این عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه تغییرات نرخ ارز در بازار غیررسمی وابستگی شدیدی به اخبار و تحولات بین‌المللی پیدا کرده است. در طول سال‌های اخیر همزمان با افزایش تحریم‌ها و محدودیت روابط اقتصادی ایران با دنیا، ارزش پول ملی هم افت چشم‌گیری را پشت سر گذاشت. رشد مناسبات اقتصادی ایران باعث ایجاد ثبات نرخ ارز و به دنبال آن رشد ارزش پول ملی خواهد شد.


وی تصریح کرد: امیدوارم اثر این دست اخبار موقتی نباشد، زیرا در طول چند سال گذشته اخبار متعددی با این مضمون در فضای اقتصادی کشور منتشر شده است. عضو ایران در سازمان‌های بین المللی مهمی همچون بریکس و شانگهای نمونه‌هایی از این دست محسوب می‌شوند.


عباد در پایان تاکید کرد: سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان باعث وارد شدن یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن شد. توسعه همکاری‌های ایران و عربستان و تمایل این کشور برای سرمایه‌گذاری در ایران خبری خوبی برای اقتصاد ما محسوب می‌شود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز ، نرخ ارز ، بازار ارز ، محمد رضا فرزین ، ایران و عربستان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA2

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!/یک ضربه دیگر بر بار شیشه/بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان