Web Analytics Made Easy - Statcounter

دلار سهمیه‌ای از طرف بانک مرکزی قابل ردیابی است، به این دلیل معامله گران کمتر به این سمت می‌روند. ارز نیمایی در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ رونمایی شد، به این صورت است که از یک بازار در بورس تشکیل شده است. هم چنین نیمایی کلمه‌ای مخفف شده از نظام یکپارچه‌ی معاملات ارزی می‌باشد، هم چنین هدف ایجاد این سامانه این است که در بازار ارز در زمینه تجارت، واردات و صادرات کار خود را شروع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در سال گذشته به دلیل شکاف عمیقی بین نرخ ارز دولتی و نرخ ارز بازار آزاد لزوم ارز نیمایی بسیار پر رنگ و مهم شد و همین دلیل باعث نگرانی تاجران شده است. هم چنین این موضوع باعث شده است که روند توسعه این سامانه سرعت بیشتری به خود بگیرد و نقش بسیار مهمی در کنترل نرخ ارز ایفا کند.   علت اصلی تداوم عرضه ارز سهمیه‌ای، نگرانی از تلاطم بازار سیاه و انتقال تقاضا به سوی بازار غیر رسمی ارز است. برخی افراد به دلایلی مانند مسافرت، درمان و تحصیل در خارج از کشور نیاز به ارز دارند که باید مجرای قانونی برای تامین آن وجود داشته باشد.

اگر به هر دلیل به نیاز افراد برای ارز پاسخ داده نشود، آن‌ها به سوی بازار سیاه گرایش پیدا می‌کنند که این موضوع، باعث ایجاد فشار به بازار ارز و بالا رفتن قیمت‌ها خواهد شد.

بواسطه اینکه دلار سهمیه‌ای از طرف بانک مرکزی قابل ردیابی است، معامله گران کمتر تن به خرید این نوع می‌دهند. همین اتفاق موجب شده بازار ارز رنج شود.

در معاملات روز گذشته حباب سکه بالاخره به زیر دو میلیون تومان آمد، تقاضای محرم نیز وارد بازار ارز شد و البته از حجم معاملات روبل رونمایی شد. اما قصه دلار‌های آبی تقلبی در بازار ارز چیست؟

چهار بازیگر اصلی در ارز نیمایی

جالب است که بدانید ارز نیمایی چهار بازیگر اصلی دارد که شامل: وارد کنندگان کالا و خدمات که به عنوان متقاضیان ارز هستند، هم چنین صادر کنندگان کالا و خدمات که به عنوان عرضه کننده‌ی ارز شناخته می‌شوند، واسطه گران که شامل بانک‌ها و صرافی‌ها هستند و منابع را از طرف عرضه کنندگان به متقاضیان هدایت می‌کنند، سیاست گذاران که بر اساس پیش بینی منابع و مصارف، نرخ، اولویت ها، دامنه‌ی آزادی نرخ را از طریق سامانه کنترل می‌کنند.

مزیت‌های خوب این سامانه

یکی از مزیت‌های خوب این سامانه این است که افراد زیادی برای خرید و فروش در این بازار با یک دیگر رقابت سالم دارند و هم چنین به این سمت کشیده می‌شوند.

ارز نیمایی مخفف چیست

نیمایی کلمه‌ای مخفف شده از نظام یکپارچه‌ی معاملات ارزی می‌باشد، هم چنین هدف ایجاد این سامانه این است که در بازار ارز در زمینه تجارت، واردات و صادرات کار خود را شروع کند.

می‌توان این طور بیان کرد که یکی از بهترین ویژگی ارز نیمایی سازماندهی اطلاعات و داده‌های واقعی از عرضه و تقاضای ارز است، که این باعث می‌شود ارز مورد نیاز برای بازرگانان و تاجران در مدت زمان مناسب در اختیارشان قرار بگیرد. هم چنین یکی دیگر از ویژگی هایش که حائز اهمیت است، این است که این سامانه باعث یکسان سازی و نظم دهی بیشتر به فرآیند تأمین و تخصیص مصارف ارزی می‌شود.

تصویب قانون بانک مرکزی

بانک مرکزی یک قانونی را در این زمینه به تصویب رسانده است که مطابق با آن بانک‌ها می‌تواند بعد از گرفتن تعهد از وارد کننده کالا (بازرگان) و تشکیل پرونده، درخواست ارزی، وارد کننده را به صورت حواله در سامانه نیما ثبت کرده و سفارش وارد کننده را از طریق صرافی‌های موجود در سامانه انجام دهند.

هم چنین صادر کنندگان کالا‌ها نیز باید تمامی ارز حاصل از صادرات خود را به غیر از مواردی که برای واردات از سوی صادر کنندگان، بازپرداخت بدهی ارزی و یا سپرده‌گذاری مصرف می‌شود، باید در سامانه نیما به فروش برسانند.

اثر تزریق دلار‌های سهمیه‌ای به بازار ارز

معامله‌گر‌ها می‌گویند بازار در وضعیت ساید است. از ۲۵ تیر بازار زیر سطح ۳۲ هزار تومان نوسان دارد، در عین حال از ۳۱ هزار و ۷۰۰ هم پایین نیامده است. حرکت افقی بازار به گفته معامله‌گر‌ها معلول تزریق‌های دلار سهمیه‌ای است.

شنیده می‌شود بانک مرکزی در زمان تحویل دولت ابراهیم رییسی معادل ۸ میلیارد یورو اسکناس داشت. بانک مرکزی در مقطع فعلی بعد از یک دوره توقف، از هفته آخر خرداد شروع به توزیع دلار به صورت سهمیه‌ای و با قیمت پایین‌تر از بازار کرده است.

دلار سهمیه‌ای رصد می‌شود؟

برگشت این دلار‌ها به بازار موجب شده عرضه تا حدودی زیاد شود. نکته مورد تاکید معامله گران در خصوص قابل رصد بودن خریداران دلار سهمیه است. آنان می‌گویند:بواسطه اینکه دلار سهمیه‌ای از طرف بانک مرکزی قابل ردیابی است، کمتر تن به خرید این نوع می‌دهند. همین اتفاق موجب شده بازار ارز رنج شود.

حباب سکه زیر دو میلیون تومان آمد

به گزارش اکوایران، در بازار سکه نیز نرخ این فلز گرانبها با رشد ۱۰۰ هزار تومانی به ۱۵ میلیون رسید. با این نرخ سکه، بلاخره حباب آن به زیر دو میلیون آمد و به یک میلیون و ۷۹۳ هزار تومان رسید دلیل این کاهش حباب به رشد ۴۶ دلاری اونس برمی‌گردد. در ضمن، این بازار منتظر باز شدن اونس در روز دوشنبه است.

تقاضا برای دینار عراق بالا رفت

با شروع محرم تقاضا برای دینار عراق بالا رفته است و در بازار روز شنبه برخی از معامله‌گر‌ها فروشنده دینار بودند. هر هزار دینار در بازار با قیمت ۲۱ هزار و ۵۰۰ تا ۲۲ هزار تومان معامله می‌شد.

حجم معاملات روبل اعلام شد

رییس کل بانک مرکزی، حجم معاملات روبل را دو میلیون اعلام کرد. دو میلیون روبل در حدود ۳۳ هزار دلار ارزش دارد که معادل ریالی آن یک میلیارد تومان می‌شود. این رقم در مقیاس تجارت دو کشور عددی نیست.

یک مقام آگاه به اکوایران گفت دو سال قبل حجم معاملات اسکناس روبل ۱۰۰ میلیون دلار در سال بود که روزانه نزدیک به ۲۷۴ هزار دلار می‌شود. با این حساب معاملات روبل در بازار متشکل حتی نسبت به عملکرد دو سال قبل نیز تقریبا هیچ است.

صید فردایی با دلار تقلبی

دو هفته پیش یک صرافی بدون مجوز اقدام به عرضه سه بسته دلار در بازار فردایی کرد. معامله‌گران مدعی بودند این صراف به تعهد خودش عمل نکرده است. به گفته آن‌ها کار به دستگیری می‌کشد. در آخر صراف از طریق شمش طلا، تسویه دلاری خود را انجام می‌دهد و با رضایت شاکی‌ها آزاد می‌شود.

همان صراف چند روز پیش، الگوی دو هفته پیش خود را تکرار می‌کند، اما اینبار با ۶۰ بسته ۱۰۰ دلاری. ۶۰ بسته عرضه شده به رویت خریداران می‌رسد و پالت‌ها وکیوم شده با دلار آبی بعد از جلب اعتماد مشتری‌ها به صورت فردایی فروخته می‌شود.

موعد تحویل خبری از دلار نیست و کاشف به عمل می‌آید پالت‌ها تقلبی بودند.

ارزش معامله بر پایه قیمت روز حدود ۱۹ میلیارد تومان بوده و ظاهرا کسی که در ایران معامله را انجام داده است عامل یک نفر دیگر بوده است. آنطور که معامله‌گران می‌گویند صاحب حساب استانبول حضور دارد و پول به حساب آن واریز شده است، یعنی پول پرید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس بازار ارز ارز نیمایی بورس اوراق بهادار معاملات روبل حجم معاملات معامله گران ارز نیمایی هزار تومان بازار ارز دو میلیون هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۴۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با مثبت خواندن سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان، این اتفاق را یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مهراد عباد» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون سفر «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به ریاض پایتخت عربستان سعودی به منظور حضور در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: مطمئناً به هر اندازه که تعاملات بین المللی ایران با سایر کشور و یا سازمان‌های بین الملل افزایش پیدا کند، به همان اندازه نرخ ارز در بازار غیررسمی کاهش می‌یابد.


این عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه تغییرات نرخ ارز در بازار غیررسمی وابستگی شدیدی به اخبار و تحولات بین‌المللی پیدا کرده است. در طول سال‌های اخیر همزمان با افزایش تحریم‌ها و محدودیت روابط اقتصادی ایران با دنیا، ارزش پول ملی هم افت چشم‌گیری را پشت سر گذاشت. رشد مناسبات اقتصادی ایران باعث ایجاد ثبات نرخ ارز و به دنبال آن رشد ارزش پول ملی خواهد شد.


وی تصریح کرد: امیدوارم اثر این دست اخبار موقتی نباشد، زیرا در طول چند سال گذشته اخبار متعددی با این مضمون در فضای اقتصادی کشور منتشر شده است. عضو ایران در سازمان‌های بین المللی مهمی همچون بریکس و شانگهای نمونه‌هایی از این دست محسوب می‌شوند.


عباد در پایان تاکید کرد: سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان باعث وارد شدن یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن شد. توسعه همکاری‌های ایران و عربستان و تمایل این کشور برای سرمایه‌گذاری در ایران خبری خوبی برای اقتصاد ما محسوب می‌شود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز ، نرخ ارز ، بازار ارز ، محمد رضا فرزین ، ایران و عربستان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA2

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد